Wat doe ik

Iedereen kent het wel. Je bent druk, je hebt haast en wilt snel vertrekken naar die ene afspraak. Je hoort de deur in het slot vallen en beseft je dan… oeps de sleutel ligt nog binnen. Grote kans dat het u ook al een keer is gebeurd. Mij overkwam het ook dat ik mezelf buitensloot. Helaas had ik vervolgens een negatieve ervaring met personen die mijn deur hielpen openmaken. Het kostte me honderden euro’s. Ik voelde me belazerd en nadat ik deze verhalen van vrienden en kennissen in mijn omgeving ook hoorde, besloot ik dat dit mijn motivatie was. Ik kan slecht tegen onrecht. Mensen die mij kennen, weten dat ik eerlijkheid hoog in het vaandel heb staan.

Bewoners die zichzelf buitensluiten kijken vaak snel op internet om geholpen te worden. De eerste de beste slotenmaker die ze kunnen vinden, die bellen ze. Dat deed ik ook, maar de eerste hits op Google blijken allemaal van vage bedrijven te zijn. Het zijn geen eerlijke personen. Want wanneer je belt, noemen ze een bedrag, komen ter plekke, maar na het openen van de deur blijken er nog extra kosten bij te komen. Dit kan oplopen tot vele euro’s. Als burger voel je je bedrogen.

Dit moet anders én eerlijker vind ik.